HO CHI MINH CITY

2012-02-26 ▲ 12:42:13

Jag vet, jag är fortfarande usel på att uppdatera..

Men nu är vi i alla fall i HCMC (Ho Chi Minh City), Vietnam och den här staden är verkligen tuff, häftig, cool, grym osv på alla sätt och vis. Igår var det rå-party för Bea fyllde hela 20 år. Självklart gick vi upp tidigt och sjöng, hade även köpt en tårtbit, men den var mindre god om man säger så. På kvällen blev det fiesta, vi mötte upp några kanadensare vi hade träffat några dagar tidigare och fest blev det. Dom var sjukt gulliga och hade köpt både "tårta" och present till Bea.

Idag har vi dock varit lite segare, vi började med en brunch och sedan besökt vi ett krigsmuseum om vietnamkriget, sjukt intressant och sorgligt. Nu ska vi ut och äta eftersom vi ska upp tidigt imorgon. Adios


ETT DYGN I KAMBODJA

2012-02-17 ▲ 13:35:45

Jag börjar med ett förlåt till alla mina miljoner anhängare, jag vet att jag är iprincip den sämsta i hela världen på att uppdatera, men jag tycker att Hanna och Christine sköter det så otroligt bra, så jag har lämnat över det till dem på sista tiden men nu tänkte jag försöka komma igen.

Nu är vi i alla fall i Kambodja, and I like it! Siem reap lever helt klart upp till förväntningarna. Dock gjorde INTE bussresan (eller snarare bussresorna) det. Vi bytte buss/minibuss 5 gånger och det avslutades lite fint med lokalbuss utan dörr och utan AC. Vi bor i alla fall på ett fett nice hotell, om man bortser från kackerlackan som Aina just dödade med sin schweiziska armékniv.

Imorgon ska vi åka till floating village och Angkor wat, men en snubbe som utger sig för att vara Batman. Kambodjas valuta är reil och är verkligen inte värt någonting. Man blir lite förvånad när man ska betala lunchen och dom säger att det kostar 24 000, men det är typ 39 kronor. På tisdag åker vi mot huvudstaden som är både svår att uttala och skriva, men Phnom Penh tror jag att det heter. Nu ska vi dra och käka, puss och hej leverpastej!


RSS 2.0